Prof Tulleken en de Prins

Helaas is het nieuws over Prins Friso erger dan we hadden kunnen vermoeden. De dubieuze rol die professor Tulleken speelde, door ons valse hoop te geven laat ik even buiten beschouwing.

Wat ik erg vind aan het optreden van prof Tulleken in Pauw & Witteman, is dat hij stelt dat iedereen in een ziekenhuis toegang heeft tot alle medische gegevens van alle patiënten en daar naar hartelust gebruik van maakt. Natuurlijk kunnen artsen en verpleegkundigen bij medische gegevens (hoewel er hier en daar beperkingen zijn), maar IEDEREEN die werkt in de gezondheidszorg is vanaf de eerste seconde dat zijn of haar opleiding begint al gedrild in de geheimhouding. Ook bij de schoonmakers en koffiedames is het “ horen-zien-zwijgen” principe ingebakken.

Niet alleen in topziekenhuizen als Innsbruck of AvL, en ziekenhuizen gewend aan “celebreties” zoals Bronovo in Den Haag, waar het Koninklijk Huis al sinds jaar en dag doktert, ook in gewone ziekenhuizen en artsenpraktijken werken integere mensen. Ongetwijfeld praat iemand wel eens zijn mond voorbij en misschien is iemand wel eens nieuwsgieriger dan medisch noodzakelijk is. Dit zijn echter uitzonderingen en U hoeft niet bang te zijn dat uw gegevens “ op straat liggen”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>